Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Lelaki Nampak SEKSI Jika Pandai Masak?

Ha?Apa betul yang aku dengar ni?Mak aku selalu cakap macam tu..bila abah aku tengah masak..eceh..Abah senyum-senyum kambing pulak kat dapur tu..SEKSI kat mana tu?
Adakah dari air tangan masakan tu atau gaya masakan mereka?Tak..Jawapan
yang paling kerap aku dengar ini jawapannya :

                                                                    *Nampak macho


Kalau kata macho maybe kot..kalau mahu memikat wanita itu jawapan tepat. Sebab
gaya lelaki memasak lain dari perempuan..Perasan tak, lelaki kalau memasak main 
campur je bahan-bahan masakan tu..tak sukat-menyukat dah..Kalau wanita
nanti nak sukat yang tu lah yang ni lah..Aku rasa lelaki memasak main campur je
sebab mereka mempunyai satu sifat keyakinan yang tinggi..Kalau perempuan masa
memasak mesti fikir takut terlebih bahan ini terkurang bahan itu..takut tak sedap..

Ini ulasan wanita tempatan :

“Daya kreativiti, imaginasi dan bakat semula jadi dimiliki lelaki mahir memasak membuatkan kelompok itu terlihat istimewa pada pandanga…

Punca dan Tips Merawat Tumit Kaki Merekah

Antara tumit kaki merekah adalah :
 *Berdiri terlalu lama
*Kerap memakai kasut tumit tinggi *Kulit kaki terlalu kering *Kerap berjalan
Tips merawat tumit kaki merekah:
Cara 1
Ambil buah betik muda, hiris kulitnya.Ambil getah dari kulit betik tersebut dan sapu  pada tapak kaki yang merekah. Biarkan selama 20 minit dan bilas tapak kaki.  Lakukan selama 2 kali seminggu.
Cara 2
Ambil ubat gigi.Sebelum tidur,sapu pada tapak kaki.Esok pagi,masa mandi basuh  dengan berus.Nak lebih berkesan guna batu sungai.Tapi nak cari dekat mana kalau duduk kat bandar ni..hehe..
Cara 3
Mengelak rekahan pada kaki. Basuh kaki dengan air suam dan keringkan. Sapu dengan asam jawa yang dicampur dengan sedikit air. Biarkan kering. Esoknya basuh dengan air suam. Sesuai dilakukan pada waktu malam. Buat selama seminggu.



Thank you KERANA PENSIL !

Tepat pada tarikh 12.12.12 aku tukar nama blog aku lagi sekali,buat kali terakhir kepada nama hashima..iaitu nama yang diberikan oleh kedua ibu bapaku..hmm..nampak sangat macam aku ni bersikap acuh tak acuh nak letak nama yang tetap untuk belog..dah tiga kali aku tukar nama..mula-mula nama Black Rose..pastu C'ma Si Kucing..and the last Hashima Mohd Salim..sebenarnya aku  pada saat itu, masih lagi sedang mencari identiti aku sendiri dalam belog kesayangan aku..Maklumlah remaja..memang suka mencari identiti sendiri kan? Dan akhirnya aku mula buat keputusan secara rasminya nama belog kesayangan aku adalah

                                                   HASHIMAMOHDSALIM.BLOGSPOT.COM


"Ingin menjadikan blog ini sebagai belog yang mempunyai IDENTITI tersendiri "
Itulah niat aku  apabila rakan aku iaitu pemilik belog yang comel iaitu KERANA PENSIL mengajak aku masuk ke dunia digital iaitu BLOG..Pada mulanya aku kurang berminat sebab tengok macam tak dapat keuntungan. Tapi BILA…

! Berhati-hati Ketika Mahu Upload Gambar dalam fb !

" PERHATIAN!! Satu nasihat  Untuk perempuan sahaja...Tolong JANGAN APPROVE nama AIDA ARISSA BUKHARI! Dia dikenali sebagai Tauke Chun.Dia didakwa telah mencuri gambar-gambar perempuan di facebook sebelum masukkan dalam blog ape cer. Dia buat cerita S*ks Melayu untuk jatuhkan maruah perempuan! Hati-hati..dia suka mencuri gambar cun,seksi,lesbian dan bogel dan masukkan dalam blog di..a..Kalau anda sedar gambar anda ada di dalam blog dia..Anda perlu buat laporan pada pihak polis sebelum pergi aduan ke Cybersecurity malaysia..Sila sebarkan pada kawan-kawan serta adik-beradik dan keluarga tersayang! "


Maklumat ni aku dengar dari link ini..Bila aku dengar tentang perkara ni cepat-cepat aku cari nama perempuan ni dalam facebook dan friends dalam fb..kot-kot ter'add dia..nasib baik takde dalam friend fb aku.. tapi takde dalam search friend, mungkin sudah tukar nama atau tidak aktif.TAPI kita kena cerminkan diri dulu..jangan cemas nak search bagai nak gila takut gambar kita ada da…

Toturial Bina Hide Shoutbox Pada Sisi Kanan

Step 1

Log in your blog--> Dashboard-->Layout-->Add Gadget. Klik pada HTML/Javascript.

Step 2
Copy and paste code dibawah.Gantikan Masukkan Kod Shoutbox Disini dengan kod shoutbox anda.
<style type="text/css"> #gb{ position:fixed; top:50px; z-index:+1000; } * html #gb{position:relative;}
.gbtab{ height:100px; width:30px; float:left; cursor:pointer; background:url('http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/SzzN08B1K5I/AAAAAAAAA0U/QT4rY6-FhI8/s320/tabs.png') no-repeat; } .gbcontent{ float:left; border:2px solid #666666; background:#F5F5F5; padding:10px; } </style>
<script type="text/javascript"> function showHideGB(){ var gb = document.getElementById("gb"); var w = gb.offsetWidth; gb.opened ? moveGB(0, 30-w) : moveGB(20-w, 0); gb.opened = !gb.opened; } function moveGB(x0, xf){ var gb = document.getElementById("gb"); var dx = Math.abs(x0-xf) > 10 ? 5 : 1; var dir = xf>x0 ? 1 : -1; var x = x0 + dx * dir; gb.style.ri…

! Resepi Apple Chip !

Assalamualaikum semua..Hari ni sambung pula tentang resepi Apple Chips! ^_^ Sedap..Bahan-bahannya senang je..
BAHAN-BAHAN
2 Biji Epal Sedikit tepung 
CARA MEMASAK
Basuh epal tersebut. Buang kulit epal.(Optional) Hiris nipis-nipis Letak atas pinggan biar air epal tersebut kering.Biarkan selama 20 minit. Gaul dengan sedikit tepung. Goreng sehingga garing.

Resepi Satay Lokching!!

Pembaca : Satay Lokching?? Apa tu? =_='

Aku : Satay Ikan.. ia dikenali sebagai satay Lokching di Thailand.. ^_^
Pembaca : oo.. buat macam mana?
Aku : Senang je..meh kita scroll down entry aku ni..
Pembaca : Ok ^_^
BAHAN-BAHAN: 500g isi ikan selayang – dikisar lumat 100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji1 biji bawang besar - dikisar1 sudu besar garam1 sudu besar baking power

CARA MEMASAK:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.

P/s:Kalau adunan rasa lembik tambah sedikit tepung kanji sehingga ia tidak lagi  melekat di tangan..
SOS MANIS

Bahan-bahan: 4 ulas bawang putih – dikisar lumat
1 ½ cawan air
1 sudu sudu besar tepung ubi kayu/tepung kanji –dibancuh dengan 2 sudu besar air
4 sudu makan gula
½ sudu makan garam
Sedikit serbuk perasa
Sedikit pewarna merah

Cara mema…