! Berhati-hati Ketika Mahu Upload Gambar dalam fb !

" PERHATIAN!! Satu nasihat  Untuk perempuan sahaja...Tolong JANGAN APPROVE nama AIDA ARISSA BUKHARI! Dia dikenali sebagai Tauke Chun.Dia didakwa telah mencuri gambar-gambar perempuan di facebook sebelum masukkan dalam blog ape cer. Dia buat cerita S*ks Melayu untuk jatuhkan maruah perempuan! Hati-hati..dia suka mencuri gambar cun,seksi,lesbian dan bogel dan masukkan dalam blog di..a..Kalau anda sedar gambar anda ada di dalam blog dia..Anda perlu buat laporan pada pihak polis sebelum pergi aduan ke Cybersecurity malaysia..Sila sebarkan pada kawan-kawan serta adik-beradik dan keluarga tersayang! "


Maklumat ni aku dengar dari link ini..Bila aku dengar tentang perkara ni cepat-cepat aku cari nama perempuan ni dalam facebook dan friends dalam fb..kot-kot ter'add dia..nasib baik takde dalam friend fb aku.. tapi takde dalam search friend, mungkin sudah tukar nama atau tidak aktif.TAPI kita kena cerminkan diri dulu..jangan cemas nak search bagai nak gila takut gambar kita ada dalam blog dia..sebab mungkin tanpa kita sedar kita dah share gambar tu pada orang yang tidak dikenali? Jadi apa pun alasannya,gambar perempuan mudah mendatangkan fitnah..Tolong sebarkan pada kawan-kawan..

Comments

Popular Posts