Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Segmen Tambah Follower!

As-salam..Ini first time Black buat segmen ni..ini khas untuk Newbie Blogger dan bagi sesiapa yang berminat untuk join blog Black Rose.Start pada hari ini sehingga hari Khamis.Ini untuk mengeratkan lagi hubungan silaturahim and ofcoz macam blogger lain jugak, Black akan follow anda balik.. ^_^ ada seminggu je tau..soo kalau tangan tu tergedik-gedik nak copy paste and share kat orang lain..Black izinkan... Kalau rajin sila 'like' kat fb tau.. Petua Zaman Batu (By Black Rose) <--- ini page di fb..sayonara guy..


http://hashimamohdsalim.blogspot.com

Rahsia Kejayaan Nik Nor Madihah

MENGUTAMAKAN PELAJARAN
·Niat mennuntut ilmu kerana Allah bukan kerana peperiksaan ·Menanam rasa cinta terhadap ilmu pengetahuan ·Banyakkan bertanya guru di dalam kelas ·Memberikan separuh perhatian sewaktu belajar ·Bersedia dengan pembacaan sebelum guru mula mengajar ·Menggunakan kaedah pembacaan yang efisien iaitu membaca,faham,menghafal dan menulis kembali isi pembacaan ·Mengadakan perbincangan dengan teman-teman ·Banyakkan berfikir dan melatih otak ·Tidak mencampur-adukkan masalah peribadi dengan pelajaran ·Membuat latihan dan persediaan awal sebelum ujian atau peperiksaan ·Membaca buku-buku rujukan tambahan selaian buku teks ·Membuat nota kecil ·Mengelakkan diri daripada terlibat perkara negative ketika belajar
MENINGKATKAN KEMAHIRAN DIRI ·Aktifkan diri dengan aktiviti kokurikulum sekolah ·Banyakkan berinteraksi di dalam kelas ·Belajar menulis esei atau penulisan sastera ·Jadikan amalan membaca sebagai kewajipan ·Mempraktiskan bahasa sama ada Bahasa Melayu,Arab dan Inggeris dengan guru dan kawan-k…