Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

How to make simple header with photoscape..it's easy

Hello..nice to meet you..this day i want  to put a tutorial on my blog..this is my first tutorial so if i have make a mistake please write a comment..

HOW TO MAKE SIMPLE HEADER WITH PHOTOSCAPE
First,open a photoscape on your desktop or if you did't have a photoscape please download from this LINK



















New Wallpapers!

Assalamulaikum semua..sekarang ini Black semakin rajin nak buat wallpaper yang menarik untuk semua pembaca..kalau nak copy and paste boleh tapi kena ada syarat iaitu please follow my blog and will follow back..here the new wallpaper that i have made few days ago.. 



Segmen Tambah follower

http://hasrulhassan.com/
Jom tambah rakan blog anda..

Berikan nama blog anda
Black Rose

link blog anda
hashimamohdsalim.blogspot.com

bila berblogging
Pada tahun ini

Kenapa berblogging
Hanya keseronokan,kongsi cerita dan kawan yang offer..

Seterusnya siapa idola dan ikutan anda dalam dunia blog..
Dr MD..happy dan fun dalam blog dia..


# kalau nak join cuba sila JOIN..jangan lupa follow saya tau..nanti saya follow balik.. :D

Wallpaper Muslim guna photoscape

Assalamualaikum semua..hari ni Black dah pandai edit gambar-gambar dengan menggunakan photoscape.Walaupun photoscape kualiti dia rendah sedikit berbanding Photoshop tapi mudah untuk dikendalikan.Ini lah hasilnya..



Plant VS Zombie game

Plants VS Zombies | (44Mb Only)
Get ready to soil your plants in Plants vs. Zombies, the all-new single player action-strategy game for both PC and Mac from PopCap. A mob of fun-loving zombies is about to invade your home, and your only defense is an arsenal of 49 zombie-zapping plants. Throughout the game's four different play modes, and across its many levels players must use everything from peashooters and wall-nuts, to mushrooms, cherry bombs and more to mulchify 26 types of zombies before they can reach your front door.

'Plants vs. Zombies' game logo
Choosing your plant arsenal as zombies approach in 'Plants vs. Zombies'
Comical action and game modes.

Kek coklat Mug dibuat selama 5 MINIT!

Assalamualaikum,semua.Tadi saja-saja pergi ke youtube untuk cari resepi kek coklat..tetiba ternampak tajuk How To Make Chocolate Mug Cake In 5 MINUTE!Tu dia...sampai jadi lagu tu..(loghat Kedah) Kalau orang yang tak pernah buat kek macam Black mesti pelik..sebab buat selama 5 Minit..Nampak macam mustahil kan?kan? Tapi bila Black klik, ia  senang je...Jom Black tunjuk kan macam mana buat kek ni..



BAHAN-BAHAN..


CARA-CARANYA--->

1.Campurkan all the ingredient dalam 1 cawan (300 ml) yang ada tanda mikrowave..jangan pulak pi letak cawan plastik atau kaca yang takde tanda mikrowave..nanti terbakar dapur,jangan pulak salahkan Black ye..Black dah pesan awal-awal..

2.Lepas tu,baru letakkan kek tu ke dalam mikrowave selama 3 1/2 minit on maximum power..

3.And the last thing is kek tu akan jadi macam ni..ia akan jadi deflates.While baking,the cake first puffs up, it may even overflow a little, and then it deflates.




     SELAMAT MENCUBA!!!

BELAJAR MESTI GEMPAK!!

Assalamualaikum semua....Black nak cerita kat korang semua tentang Belajar Mesti Gempak!!..Belajar ni ada banyak cara..Antaranya buat study group or belajar sendiri2..before Black periksa PMR Black dah buat byk prepare.dan Black akan ceritakan sekarang..Pada tahun lepas Black Rose mendapat result PMR..boleh dikatakan cemerlang la..Black dpt 6A 2B, 4 cemerlang 1 kepujian dan 2B.. and I want to say thank to all teachers and my friends especially ckg Azizah(ckg mathematic) yg x pernah jemu menyuruh anak muridnya membuat latihan sekurang2nya 20 kali dan Black telah mendpt A dlm mathematic..After dpt result Parent Black happy and promises nak belikan teddy bear utk Black..Black tulis kat blog ni sebab nak kongsi kejayaan pada adik-adik yang akan menghadapi peperiksaan  PMR..
Mesti korang hairan kenapa Black  x tulis SPM di atas kan..sebabnya resepi utk menempah kejayaan pada SPM memerlukan usaha yang lebih besar berbanding PMR dan Black sedang mencari resepi ini..so..kena tunggu la..berba…

SEKOLAH SMKPT DILANDA HISTERIA (PART 2)

DAN Black terus tak sedarkan diri.Yang Black ingat masa tu Black dengar suara pelajar lelaki sedang berselawat and Black dengar macam suara tu sayup-sayup kedengaran,dah macam Black berdiri di tempat yang terlalu jauh and then Black dah tak boleh dengar apa-apa lagi dah macam orang pekak.Last-last dengan kuasa Allah, Black terus teringat yang mak pesan kalau 'benda tu' kerap ganggu terus bertakbir dengan kuat.Black apa lagi,terus tarik nafas dalam-dalam walaupun masa tu Black macam dah nak pengsan sebab rasa macam tak boleh nak bernafas seolah-olah tengelam dalam air.Terus bertakbir and baru lah Black sedar and melihat keadaan sekeliling yang keadaan yang lebih terkawal dari tadi.Masa tu Black ingatkan sedang duduk rupa-rupanya Black sedang berdiri masa tutup telinga.Cikgu Asnida yang ajar Fizik tengok dengan penuh kerisauan.Lepas tu, Black duduk kat kawan-kawan Black, masa tu sisa-sisa tangisan ada lagi walaupun rasa nak nangis tapi cuba kawal.Kawan Black yang duduk di sebela…