BELAJAR MESTI GEMPAK!!

Assalamualaikum semua....Black nak cerita kat korang semua tentang Belajar Mesti Gempak!!..Belajar ni ada banyak cara..Antaranya buat study group or belajar sendiri2..before Black periksa PMR Black dah buat byk prepare.dan Black akan ceritakan sekarang..Pada tahun lepas Black Rose mendapat result PMR..boleh dikatakan cemerlang la..Black dpt 6A 2B, 4 cemerlang 1 kepujian dan 2B.. and I want to say thank to all teachers and my friends especially ckg Azizah(ckg mathematic) yg x pernah jemu menyuruh anak muridnya membuat latihan sekurang2nya 20 kali dan Black telah mendpt A dlm mathematic..After dpt result Parent Black happy and promises nak belikan teddy bear utk Black..Black tulis kat blog ni sebab nak kongsi kejayaan pada adik-adik yang akan menghadapi peperiksaan  PMR..
Mesti korang hairan kenapa Black  x tulis SPM di atas kan..sebabnya resepi utk menempah kejayaan pada SPM memerlukan usaha yang lebih besar berbanding PMR dan Black sedang mencari resepi ini..so..kena tunggu la..berbalik kepada  tadi,kejayaan utk cemerlang dalam PMR  adalah..

·         SENTIASA MENUMPUKAN PERHATIAN KETIKA GURU SEDANG MENGAJAR
·         PERLU MEMBUAT LATIHAN SEKURANG-SEKURANGNYA 20 SOALAN PADA SETIAP BAB
·         SENTIASA MEMBACA NOTA YANG DIBERIKAN GURU
·         BERSOAL JAWAB KETIKA GURU SEDANG BERTANYA
·         MEMBUAT STUDY GROUP  
·         BELAJAR MESTi STUDY SMART NOT STUDY HARD
·         KLAU NAK ULANGKAJI SESUATU SUBJEK MESTI > 2 JAM
·         REHAT 15 MINIT SETIAP JAM UTK MENCERGASKAN MINDA

Itu lah antara resepi kejayaan Black…

RESEPI PELAJAR CEMERLANG..

·         TAAT PADA ALLAH
·         MENDIRIKAN SOLAT
·         MENGHORMATI IBU BAPA DAN SENTIASA MENDOAKAN MEREKA
·         HORMATI DAN SAYANGI GURU
·         BERSUNGGUH-SUNGGUH DLM MELAKUKAN KERJA DLM MENCAPAI KECEMERLANGAN
·         SUKA PADA SETIAP SUBJEK YG DIPELAJARI
·         MEMBANTU PELAJAR YG MEMERLUKAN
·         BERDOA DAN BERSYUKUR KPD ALLAH
·         SENTIASA BERTAWAKAL
·         MENGUASAI SETIAP SUBJEK



Comments

Popular Posts