Skip to main content

BELAJAR MESTI GEMPAK!!

Assalamualaikum semua....Black nak cerita kat korang semua tentang Belajar Mesti Gempak!!..Belajar ni ada banyak cara..Antaranya buat study group or belajar sendiri2..before Black periksa PMR Black dah buat byk prepare.dan Black akan ceritakan sekarang..Pada tahun lepas Black Rose mendapat result PMR..boleh dikatakan cemerlang la..Black dpt 6A 2B, 4 cemerlang 1 kepujian dan 2B.. and I want to say thank to all teachers and my friends especially ckg Azizah(ckg mathematic) yg x pernah jemu menyuruh anak muridnya membuat latihan sekurang2nya 20 kali dan Black telah mendpt A dlm mathematic..After dpt result Parent Black happy and promises nak belikan teddy bear utk Black..Black tulis kat blog ni sebab nak kongsi kejayaan pada adik-adik yang akan menghadapi peperiksaan  PMR..
Mesti korang hairan kenapa Black  x tulis SPM di atas kan..sebabnya resepi utk menempah kejayaan pada SPM memerlukan usaha yang lebih besar berbanding PMR dan Black sedang mencari resepi ini..so..kena tunggu la..berbalik kepada  tadi,kejayaan utk cemerlang dalam PMR  adalah..

·         SENTIASA MENUMPUKAN PERHATIAN KETIKA GURU SEDANG MENGAJAR
·         PERLU MEMBUAT LATIHAN SEKURANG-SEKURANGNYA 20 SOALAN PADA SETIAP BAB
·         SENTIASA MEMBACA NOTA YANG DIBERIKAN GURU
·         BERSOAL JAWAB KETIKA GURU SEDANG BERTANYA
·         MEMBUAT STUDY GROUP  
·         BELAJAR MESTi STUDY SMART NOT STUDY HARD
·         KLAU NAK ULANGKAJI SESUATU SUBJEK MESTI > 2 JAM
·         REHAT 15 MINIT SETIAP JAM UTK MENCERGASKAN MINDA

Itu lah antara resepi kejayaan Black…

RESEPI PELAJAR CEMERLANG..

·         TAAT PADA ALLAH
·         MENDIRIKAN SOLAT
·         MENGHORMATI IBU BAPA DAN SENTIASA MENDOAKAN MEREKA
·         HORMATI DAN SAYANGI GURU
·         BERSUNGGUH-SUNGGUH DLM MELAKUKAN KERJA DLM MENCAPAI KECEMERLANGAN
·         SUKA PADA SETIAP SUBJEK YG DIPELAJARI
·         MEMBANTU PELAJAR YG MEMERLUKAN
·         BERDOA DAN BERSYUKUR KPD ALLAH
·         SENTIASA BERTAWAKAL
·         MENGUASAI SETIAP SUBJEK



Comments

Popular posts from this blog

5 Tips Berkesan untuk Suara Merdu

"Isabela ada..la..ah.. *_* apahal dengan suara aku ni..tersekat-sekat macam tape rosak je.." Pernah tak masa dok sedap-sedap menyanyi kuat-kuat kat rumah macam ala-ala penyanyi Search tetiba jadi macam kat atas? Mesti malu giler kot..  Tapi tak ada masalah...Try salah satu tips ni kat rumah konfem suara jadi macam Amy Search..haha.. 1. Bangun pagi,makan madu sebelum gosok gigi. 2.Banyak minum air suam atau air mineral. 3.Elakan makan makanan pedas kalau feveret food makan sekali sekala. 4.Minum asam jawa buatan sendiri. 5.Minum air limau nipis Gambar Hiasan Resepi Air limau -Bahan-bahan- 1. Anda sediakan dua biji  limau nipis . 2. Kemudian belahkan kepada empat bahagian. 3. Perahkan limau nipis tersebut ke dalam cawan. 4. Seterusnya tambahkan sedikit kapur dan sedikit garam ke dalam cawan tadi. 5. Lepas itu, tambahkan pula satu sudu makan madu asli. 6. Kacau kesemua bahan tadi dan minumlah sampai habis. Anda b

Tips dan Ciri Bentuk Badan HOUR GLASS

Assalamualaikum...malam ni sambungan bentuk badan JAM PASIR.Perasan tak,jam pasir bentuknya macam melengkung sama rata dan kecil moleh di bahagian tengah..Ha..macam tu lah bentuk badan Anda!Untung la siapa yang ada bentuk macam ni! Ciri2: Lebar dada dan pinggul yang seimbang Garis pinggang yang kecil Kaki tegap DO *Pilih skirt potongan lurus *Dress labuh tak menonjolkan pinggang juga menarik *Seluar atau skirt yang ada perincian seperti pleated

Resepi Kuih Loyang

Assalamualaikum..Kuih loyang  ni setengah negeri panggil kuih goyang,kalau di Kelantan kuih sarang tebuan..tapi rasa dengan rupa adalah sama.Ada yang bentuk acuan bercorak bunga yang complicated ,ada yang bentuk simple dan halus. Bahan kuih ni tak banyak tapi kita kena ada kesabaran yang tinggi lah sebab ia memakan masa.Kalau kat rumah hujung minggu memang Shima akan buat untuk family.Satu balang paling besar dapat dalam 75biji bergantung pada saiz acuan tu. Resepi Kuih Loyang   1 cawan tepung beras                                    1/2 cawan tepung gandum 1  1/2  cawan santan fresh 1/2 cawan gula halus 1 biji telur (suhu bilik) 1 hujung sudu kecil kapur makan  1/2 sudu garam 1.Campur gula bersama telur pukul hingga kembang.ayak kedua dua tepung.masukkan garam dan kapur makan.batter tak terlalu pekat dan tak terlalu cair.macam kita bancuh milo pekat. Api jangan terlalu panas sebab nanti permukaan kuih loyang jadi MENGERUTU DAN TAK LICIN. Selepas minyak dituang kedlm pe