SEKOLAH SMKPT DILANDA HISTERIA (PART 2)

DAN Black terus tak sedarkan diri.Yang Black ingat masa tu Black dengar suara pelajar lelaki sedang berselawat and Black dengar macam suara tu sayup-sayup kedengaran,dah macam Black berdiri di tempat yang terlalu jauh and then Black dah tak boleh dengar apa-apa lagi dah macam orang pekak.Last-last dengan kuasa Allah, Black terus teringat yang mak pesan kalau 'benda tu' kerap ganggu terus bertakbir dengan kuat.Black apa lagi,terus tarik nafas dalam-dalam walaupun masa tu Black macam dah nak pengsan sebab rasa macam tak boleh nak bernafas seolah-olah tengelam dalam air.Terus bertakbir and baru lah Black sedar and melihat keadaan sekeliling yang keadaan yang lebih terkawal dari tadi.Masa tu Black ingatkan sedang duduk rupa-rupanya Black sedang berdiri masa tutup telinga.Cikgu Asnida yang ajar Fizik tengok dengan penuh kerisauan.Lepas tu, Black duduk kat kawan-kawan Black, masa tu sisa-sisa tangisan ada lagi walaupun rasa nak nangis tapi cuba kawal.Kawan Black yang duduk di sebelah Black menangis entah kenapa.Last-last,masa baca yasin mereka yang dirawat oleh ustaz dari tahfiz berdekatan menjerit dengan kuat.Black terkedu.Ustazah buat keputusan pelajar yang tidak berkenaan kena keluar dari surau.Ramai yang keluar tapi Black tidak.Black rasa penat sangat-sangat and kawan Black yang lagi satu pegang tangan Black and pimpim ke arah Cikgu Asnida.Masa tu,Black rasa tak nak duduk di situ sebab tak sedap hati tapi cikgu kata "takpe lah shima jangan takut cikgu ada" soo Black duduk la.Bacaan yasin masih lagi diteruskan and jeritan dari pelajar yang kena histeria masih tiada kesudahan and ustaz terus suruh sorang pelajar lelaki azan.Masa azan tu,mereka menjerit dengan kuat dah macam nak terkeluar anak tekak.At the same time masa Black berselawat,masa mereka jerit Black terus menangis and kawan Black cuba tenangkan Black dengan berselawat and Black ikut.Black tahu kalau Black berhenti berselawat walaupun untuk ambil nafas sebab masa tu menangis tersedu-sedan "benda tu' akan terus masuk dalam badan.Cikgu dah kelam kabut and terus ambil air Yasin bagi Black minum.Masa minum tu hanya Allah yang tahu betapa pahitnya air Yasin tu walaupun yang hairannya air Yasin kalau kita minum rasa macam fresh air tu.Tapi masa tu tidak pada Black.Air Yasin rasa macam air longkang walaupun tak pernah minum air longkang.After minum air Yasin and bagi kat cikgu dengan tangan mengeletar tak tahu sebab apa.Cikgu tanya nak lagi tak Black terus geleng kepala walaupun dalam hati rasa hairan.Air Yasin tu kita boleh minum untuk tenangkan fikiran tapi yang hairan Black boleh tolak mentah-mentah.Mengikut cerita kawan Black yang tolong Black(sebab masa tu memang Black tak ingat) terus bisik kat telinga dengan selawat and suddenly Black terus jerit walaupun pada masa yang sama Black berselawat.Last-last dia peluk Black and terus berselawat kat Black.Masa tu rasa tenang walaupun pelukkan tu tak sesedap macam ibu kita peluk masa kecik-kecik sebab takut. =__='.After that,Black rasa tenang and tak menangis lagi.Cikgu meminta kami keluar dari surau untuk bawa Black jauh supaya tak terkena lagi.Masa first masuk surau Black ada bawa botol air and tanggal stoking untuk ambil air wuduk.Masa nak tinggalkan surau Black tinggal macam tu je.Sebab masa tu masih lagi kelam kabut.After that accident barang-barang Black tak ambil langsung sampai sekarang ini.Entah jadi apa sekarang ni...

Comments

black rose said…
Sampai sekarang perkara ini masih berlaku di sekolah tersebut...

Popular Posts