Cinta Monyet (Part 1)


Cinta Monyet?! Siapa yang pernah jatuh cinta for the first time? Hand up!Ooh..Takde ke?Bagus..

Ramai yang anggap cinta monyet ni akan sampai ke jinjang pelamin..Boleh ke? Hmm..rasa memang TAK AKAN SAMPAI..Sebab 99% peratus memang tak boleh sebab most people yang terjebak dengan cinta monyet adalah REMAJA . Mereka antara umur 13-17 tahun dan juga mereka juga budak sekolah.. 

Mereka sebenarnya masih lagi tak dapat bezakan antara SUKA atau CINTA..

Suka bermaksud kita berkawan dengan seseorang yang baru kita kenal dan mula terbit perasaan suka pada si dia...Tapi tersalah anggap sebagi cinta..

Sesetengah student yang bercinta menganggap mereka dah matang tapi sebenarnya tidak..
Kenapa aku kata tak matang? Sebabnya ialah student ni tak dapat berfikir yang mana buruk dan baik..Tengoklah,most of them bila bercinta ikut nafsu je..tak fikir yang mana dosa dengan pahala..After that,mula la buang merata-rata macam sampah..

Perasaan cinta sebenarnya tak salah tapi bukan waktunya..Tapi lebih baik kita pendam perasaan tu daripada luahkan..Nanti kalau dia tolak mentah-mentah kan malu..Soo,,simpan perasaan tu sampai tamat periksa SPM ye..Dan PALING PENTING Tak perlu bercinta waktu sekolah..lebih baik kita belajar bercinta dengan Allah kan?


Comments

Popular Posts