Ujian Dari Allah



Assalamualaikum.Time temuduga kat uitm Merbok tu nampak macam tak ada harapan nak masuk universiti sebab dengan ujian melukis susah and interview pun susah...

Bayangkan lah..aku yang dari science class terus lompat ke bahagian seni and Mau aku tak fell down bila tengok hasil seni and portfolio diorang yang cantik tuh...aku pun terfikir aku nih boleh ke ambik seni..?aku dah la portfolio from school aku tak ada..yang cuma ada semangat nak ambik cost fashion designer and ilmu yang ciput tentang menjahit baju from KEMAS..Actually,ada jugak moment yang tak boleh aku lupa : jumpa dengan x classmate masa sekolah rendah..yang paling happy mintak satu cost SAMA dengan aku pulak tuh.. :D harap-harap dia pun dapat jugak macam aku..Amin

Time interview pulak, aku di interview oleh sorang lecture yang muka dia macam mixed-blood (ala-ala pakistan) and dari auranya memang dia seorang yang tegas!! Aku pun "Gulp" tak lah nervous sampai nak vibratekan meja tuh. =___= masa duduk tuh aku letak document penting in front of him..sebelah kiri sijil perhargaan and another one document penting tuh...when he saw my sijil SPM yang x berapa nak okay (dpt 2A- je)..terus bagi renungan maut kat aku..okay..
"Kenapa dari class sains nak ambil art?" Aku pun jawab sejujur-jujurnya "sekolah saya tak membenarkan student ambil dua cost at the same time.."
"okays""kenapa minat cost ni?"
"saya minat cost ni sebab saya dapat meluahkan daya kreaviti saya dalam design and bla..bla.."

                                                                 Cut it out!


 Jangan harap aku nak jawab macam tuh..Aku jawab macam ni
"sebenarnya ia seolah2 macam generation to generation tentang cost sebab my family started to be a tailor from my greatgrandfath...(aku tengok muka dia macam nak burst out! okay..nak gelak..gelak la..I'm telling the truth and not lying to you when i'm being serious!)Aku jerit kuat2 dalam hati dengan muka serious..pastu dia diam..bila aku buat muka diam and serious..

"ada bawak tak portfolio"
"saya takde portfolio from school but i have one it's about sewing..and today i don't brought it.."
(at that time i felt i want to cried and lucky i'm not end up the interview with kind of situation..it;s feel ashamed if i do that)After end up that scary interview i remembered he does not even touch all my certificate!  And the ending OF THE story is IN THIS PICTURE! NO! IT'S JUST THE BEGINNING OF MY JOURNEY..


                                                         

Comments

Popular Posts